Det invändiga arbetet

3

Skrivet i kategorin Allmänt den 13-08-2010

Nu har jag inte bloggat på ett ganska bra tag, och jag måste erkänna att jag faktiskt inte har byggt särskilt mycket heller. Sedan jag bloggade senast och åkte iväg på semester har jag hunnit ha en arbetsdag i bastun. Förutom det har det blivit nästan två dagar till till att köpa in sista byggmaterialet, golv och annat. Dessutom har elektrikern varit på plats och tillsammans med honom har vi bestämt hur elen ska dras i stugan. Hade hoppats på att ha några bilder eller någon film att lägga upp här och visa, men jag har tyvärr inte kameran tillgänglig just nu när jag sitter på en buss på väg mot SSWC, som kommer att hållas på en ö utanför Blekinge.

Att göra-listan nedan gäller fortfarande. Har hunnit bocka av ganska mycket av två punkter.

 • En innervägg ska sättas upp
 • Isolering av väggar och tak, spika på board och sedan panel
 • Utvändigt: en vindskiva, foder runt dörren, vitmålning av detaljer och sedan en andra påstrykning av rödfärg
 • Bastudörren ska monteras. Vi har köpt en begagnad dörr i glas. Såhär ser den ut.
 • Bastuaggregatet ska monteras och installeras. Vi gjorde ett fynd och köpte ett schysst begagnat aggregat för 600 spänn. Kolla bilden längre ner.
 • Belysning
 • Bastuinredningen, d v s lavar och liknande
 • Detaljer invändigt, ex ventilationslucka
 • Behandling av ytor invändigt

Det kvarstår ett par dagars arbete, mindre än en vecka skulle jag tro, men jag kommer inte att kunna jobba sträckvis, utan det kommer att bli en dag i taget. Kommer dock att fortsätta dokumentera, och jag hoppas att ni vill fortsätta att följa bygget :) Planen är att bastun ska vara klar innan augusti månads slut.

Vi hörs!

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

Kommentarer (3)

Hej.

Hur går det med bastubygget? Blev den klar?
Håller som bäst på att bygga mig en bastu… med samma förkunskaper som dig.. mitt problem, förutom hur jag skulle bygga.. är temperaturen.. som mest har det varit -19 grader när jag byggt, snacka om att man längtar lite extra till den är klar då!!

/Patrik

Hur har det gått? Är bastun klar? Kul att ni gjort slag i sak. Jag ska bygga en bastu så snart jag blir klar med huset. Men jag siktar på en vedeldad bastu.

Tjena,

Kul att höra att det är fler än jag som ger sig in på bastubyggande.

Bygget har varit pausat nu ett tag under vintern. Ska ta ett sista ryck nu i mars och göra klart hade jag tänkt. Ska uppdatera bloggen då, men i korthet så är det innerväggar i förrummet, slutförandet av elinstallation, lavar och lister och sånt fix som är kvar.

Bloggar ni någonstans om era byggen? Tycker ni åtminstone ska lägga upp ett projekt på Byggla.se :)

Joel

Skriv en kommentar